Samen Alleen in de UNIT winkel!

nieuws

Met een tas vol boeken loop ik in Nijmegen door het winkelcentrum, op zoek naar de bijzondere winkel van de UNIT Academie. Opeens wordt mijn blik getrokken door een etalage met daarin schitterende schilderijen, keramiek en foto’s. Ik stap binnen in een wereld van prachtige kunst en voel me vereerd dat ons boek ‘Samen Alleen’ hier tussen mag liggen!

Stichting UNIT Academie bestaat uit een winkel en een atelier en biedt een veilige leer- en werkomgeving aan mensen op het autisme spectrum. In het atelier kan er gewerkt worden aan kunst projecten die de deelnemers zelf vorm geven of aan opdrachten van externe vormgevers. Er wordt ingezoomd op de talenten en mogelijkheden van elke deelnemer om hen een succesvolle vervolgstap in hun leven en loopbaan te geven.

Ik leer steeds meer hoe belangrijk het is om ruimte te maken voor dat wat jou blij maakt en wat je nodig hebt. De UNIT Academie heeft mij ontzettend geholpen in deze zoektocht. Zelfs nu ik klaar ben met mijn studie, kan ik naar het atelier blijven komen. Ik heb er vertrouwen in dat ik een balans ga vinden tussen werken en kunst maken en ik weet dat de UNIT Academie mij hierbij zal blijven helpen.’

Gemma van Grinsven, samen met haar man oprichter van de UNIT Academie, neemt mijn boeken met een grote glimlach in ontvangst. Het is druk, want er zijn op hun 15 -jarig jubileum mooie werken verkocht. Ze straalt als ze vertelt over de prachtige dag met sprekers en festiviteiten. Een kroon op het werk van deze bijzondere stichting!

Wil je vrienden worden van de Unit en/of hun nieuws volgen? Kijk dan op www.unitacademie.nl of bezoek hun winkel in de Molenpoort passage 37 in Nijmegen.